Svensk information

Startside

 

 

 

Scan-Mirror är en speciellt utformad spegel för spegel-terapi som också kallas Mirror visuell feedback (MVF).

Funktioner och fördelar med spegeln är:
 
Tillverkad av okrossbar spegel material

Optimal storlek för övre extremitet. Inte för stor, inte för liten.
Formad som en Super Elips, inga vassa kanter.
Mycket låg vikt.

Den reflekterande ytan på spegeln är ca: 40 x 50 cm och formad som en super ellips med mjuka kanter. Storleken och formen gör det möjligt för patienten att arbeta både horisontellt och vertikalt i rörelseplanet hela vägen från bordsytan till höjden på axeln. Materialet är en tålig plast med en reflekterande yta på ena sidan. Det kan falla i golvet utan att gå sönder. Den hålls upprätt av två piedestaler som lätt kan tas bort eller flyttas.

Mirror terapi är en relativt ny behandlingsmetod som används inom rehabilitering. Publicerad forskning (1) har gjort anspråk på goda resultat med hjälp av spegel behandling [1]. Dessa påståenden gäller rehabilitering inom både neurologi och hand behandling.

Spegeln används som ett hjälpmedel vid behandling av fantomsmärta, nervskada, CRPS och andra diagnoser. Spegeln är alltså en av många behandlingsmetoder för terapeuten att använda inom Handterapi.

 Endast utbildad och kompetent vårdpersonal bör använda speglar som en del av en övergripande behandling

 

Distribueras i Sverige av:

Catell AB , www.catell.se

 

 

Olika sätt att montera fötter. Fötterna är avtagbara och kan flyttas runt så att spegelbilden blir optimala för patienten.